Pizza cu creveți și dovleac
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 300 g creveți decorticați, 300 g dovleac pentru plăcintă, 7 g drojdie uscată, 50 g unt, 300 ml apă, 1 lingură zahăr tos, 600 g făină, 1 ou, 2 fire de rozmarin, sare, piper, ulei de măsline, sos de roșii picant.
Mod de preparare: Dovleacul se curăță de coajă, se spală și se șterge cu un prosop. Se taie în felii subțiri, se condimentează și se introduce în cuptor pentru 10-15 minute.
Într-un castron se amestecă drojdia cu puțină apă călduță. Se lasă să se dizolve, se adaugă puțină făină și se lasă să crească. Cînd maiaua a crescut suficient, se toarnă în mijlocul făinii cernute.
Se adaugă restul de apă caldă amestecată cu o linguriță de sare și zahărul tos, untul topit și răcit. Se frământă pînă cînd rezultă un aluat elastic, potrivit de tare.
Se acoperă cu un șervet și se lasă să crească la loc cald. După 30 de minute se împarte în bucăți egale, li se dă formă de cercuri și se așază într-o tavă unsă cu ulei, presărată cu făină sau tapetată cu folie de aluminiu.
Se așază deasupra feliile de dovleac, creveții prăjiți puțin în ulei, sare și piper. Se ung cu ou bătut, se presară rozmarin și se introduc în cuptor.
Se servește fierbinte, cu sos de roșii picant.
|