Pizza cu legume
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 250 ml apă, 500 g făină, 25 g drojdie, o conservă cu roșii, 3 bucăți de porumb mini, 50 g măsline feliate, 50 g miezuri de nucă, 100 g salată ruccola, 200 g mozzarela, o linguriță de zahăr tos, sare, piper, ulei de măsline, sos de pizza dulce.
Mod de preparare: Într-un castron se dizolvă drojdia împreună cu apa călduță și o linguriță de sare. Se adaugă două linguri de făină, se amestecă și se acoperă cu un șervet de bucătărie.
Când drojdia a crescut, se adaugă zahărul tos și două linguri de ulei de măsline. Se amestecă și se toarnă totul peste făina cernută.
Se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu un șervet și se lasă la dospit zece minute. Aluatul se împarte în bucăți egale ca greutate și se întind sub formă de cerc. Se presară o tavă cu făină și se așază blaturile. Roșiile se pasează, se amestecă bine cu o lingură de ulei, sarea și piperul după gust.
Se ung blaturile cu această compoziție, se presară frunzele de salată, porumbul mini și măslinele feliate. Se adaugă nuca tăiată mărunt, se condimentează cu piper și se așază cuburi de mozzarela.
Se introduce tava în cuptor și se coc timp de 20-30 de minute la foc mediu.
Se servește fierbinte, cu sos de pizza dulce.
|