Pizza cu mere și brânză de burduf
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 pachete cu aluat de pizza, o ceapa mare, 2 linguri ulei de masline (sau altul fin), sare, piper, 125 g Mozzarella (sau cascaval de vaca), 2 mere acrisoare, 200 g branza de burduf, 4 crengute de cimbru.
Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 250 grade C si se pune aluatul pe doua tavi (sau pe o tava mare).
Ceapa, curatata si taiata rondele subtiri, se caleste in uleiul incins (pana devine sticloasa), se sareaza, se presara Mozzarella (sau cascavalul) taiata cubulete.
Se spala merele, se sterg bine (se pot si curata de coaja), se taie in patru, se indeparteaza semintele si partea lemnoasa, apoi se taie felii si se asaza peste cele doua pizze. Se presara cu bucatele de branza de burduf, se baga la cuptor si se coc 12-14 minute. Cand sunt gata, pizzele se scot din cuptor si se servesc presarate cu cimbru.
|