Pizza cu mușchi de căprioară
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Porții: 6
Ingrediente: 500 g făină, 150 ml apă, 150 ml lapte, 25 g drojdie, 300 g mușchi de căprioară afumat, ulei, sare, piper, busuioc, salată verde, 4 roșii, un ardei capia, o jumătate de ardei iute, 200 g cașcaval, 3 căței de usturoi, zahăr, o ceapă.
Mod de preparare: Roșiile se curăță de pieliță și se taie cubulețe. Ardeiul capia și ardeiul iute se curăță de semințe și se toacă mărunt.
Ceapa și usturoiul se taie cubulețe. Se încing 3 linguri de ulei într-o cratiță, se adaugă legumele tocate, sarea, piperul și se fierb până când se îngroașă sosul.
Într-un castron se amestecă drojdia cu apa călduță, o linguriță de sare, zahărul tos și puțină făină. Se acoperă cu un șervet și se lasă să crească.
Se adaugă laptele călduț, două linguri de ulei, se toarnă în mijlocul făinii și se frământă totul până rezultă un aluat potrivit de tare. Se lasă să dospească.
Se întinde o foaie din aluat, se așază într-o tavă dată cu ulei, se unge cu sos de roșii, se rade cașcaval și se așază feliile de mușchi de căprioară.
Se rade cașcaval deasupra, se presară busuiocul uscat, frunzele de salată și se introduce tava în cuptorul încins.
Se servește cu sos de roșii și busuioc verde tocat.
|