Pizza cu șuncă și măsline
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: Pentru aluat: 300 g faina alba, 20 g drojdie, 1/2 ceasca apa, 1/2 ceasca lapte, 2-3 linguri ulei, sare.
Pentru topping: masline, 200 g sunca presata, 100 g cascaval, 1 doza rosii in suc, 2 cepe, un catel usturoi, sare, piper, condimente.
Mod de preparare: Pentru aluat se pune laptele si apa intr-un castronas, se incalzesc putin si se dizolva inauntru drojdia si o lingurita de zahar. Dupa 20 min se amesteca cu faina, uleiul si sare si se lasa la dospit. Intre timp se pregateste sosul. Se pun in robot ceapa, rosiile in suc si usturoiul si se amesteca pina rezulta o pasta. Se condimenteaza cu sare si piper si amestec pentru pizza. Se intinde aluatul in tava si se mai lasa sa odihneasca si acolo 20 min. Se pun apoi cateva linguri bune de sos, sunca fasii, maslinele taiate in 2 si cascavalul razuit. Se da la cuptor.
Se serveste fierbinte.
|