Pizza din carne tocată cu ardei
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 3 felii de pâine, 2 cepe potrivite, 3 căței de usturoi, 1 legătură pătrunjel, câteva frunze de busuioc, 1,5 kg carne tocată în amestec, 2 ouă, sare, piper, boia dulce, 1 legătură ceapă verde (cca 400 g), 1 kg ardei gras (roșu), 2 roșii (cca 500 g), 350 g ciuperci din conservă, 3 linguri ulei, 350 g pastă de tomate cu verdeață (sau ketchup), 175 g cașcaval ras, 50 g măsline.
Mod de preparare: Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt. Carnea tocată se amestecă cu pâinea înmuiată în apă și stoarsă bine, ouăle, ceapa, usturoiul și verdeața tocată. Se condimentează cu sare și piper. Se unge o tavă (cca 32 x 39 cm) cu grăsime, se întinde compoziția de carne și se coace în cuptorul încins cca 15 minute. Ceapa verde se curăță și se taie inele. Ardeii se curăță, se spală și se taie cubulețe. Roșiile se spală și se taie felii. Ciupercile se scurg și se taie în jumătăți. Se încinge uleiul într-o tigaie, se călește ceapa, se adaugă ardeii, se călesc și ei cca 4-5 minute, se condimentează cu sare și piper și se adaugă și ciupercile. Se scoate blatul de pizza din cuptor, se presară deasupra întâi feliile de roșii, apoi compoziția de ardei și se toarnă pasta de tomate desfăcută cu puțină apă. Se presară cașcavalul ras și se mai lasă cca 1 oră la cuptor.
Se ornează cu măsline și cu busuioc.
|