Pizza siciliană
Rețetă tradițională din Italia
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 130 g mozzarella, 80 g ciuperci,100 g bacon, 50 g măsline, 1/2 ardei gras roșu, 1 ceapă mică, 1 linguriță pastă de tomate.
Pentru aluat: 150 ml apă, 1/2 linguriță zahăr, 1 linguriță drojdie uscată, 250 g făină, 3 linguri ulei de măsline, 1 linguriță sare.
Mod de preparare: Într-un castronel, se amestecă bine drojdia cu o lingură cu făină, 3-4 linguri cu apă caldă, sare si zahăr. Se acoperă cu un șervet curat și se lasă să crească. După circa 10 min., se frămîntă drojdia cu ulei și restul de făină și apă calduță. Se lasă să dospească pînă își dublează volumul.
Din aluatul astfel obținut, se întinde o foaie potrivit de groasă și se așează într-o tavă unsă cu puțin ulei. Se unge blatul cu pasta de tomate amestecată cu 2 linguri de apă rece. Se presară jumătate din cantitatea de mozzarella, apoi se așează feliuțe de bacon. Deasupra, se împrăștie măslinele, ardeii tăiați mărunt, ceapa tăiată julien și ciupercile felii. Se pune apoi restul de mozzarella și se coace la cuptor cel mult 15 minute.
|