Pizza țărănească
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: medie
Ingrediente: Pentru aluat: cca. 1 kg faina, 1 lingura otet, 4-5 linguri ulei, apa calduta, 1 pachetel drojdie, 1 lingura rasa sare, 1/2 lingurita zahar.
Compozitia: sos rosii (3 linguri ulei, pasta tomate, cimbru, oregano), cascaval, mozzarela (sau cas cu telemea), sunca fiarta, pastrama de pui, salam picant, peste (la alegere), ciuperci, ardei rosu, ardei verde, masline.
Mod de preparare: Aluatul:1/2 din faina se amesteca cu apa, drojdia, sarea, zaharul si otetul. Se lasa la dospit 30 min., dupa care se framanta cu faina (adaugand treptat), aluatul sa fie putin mai moale, ca cel de paine, si la sfarsit se framanta si cu ulei. Se pune la frigider acoperit cu o punga. Dupa 60 min. se scoate si se imparte in 3 parti egale, fiecare bucata se da bine prin faina si se intinde in tava (rotunda) unsa cu ulei. Peste aluat se pun sosul, branzeturile, ciupercile, salamurile si maslinele (se poate sparge si un ou deasupra). Se coace la foc mare cca.30-40 min.
|