Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Plachie de crap cu morcovi
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porții: 6

Ingrediente: 1 kg crap, 4 cepe, 125 ml ulei, pastă de tomate, 100 ml vin alb, 4 căței de usturoi, 500 g roșii, 2 ardei grași, 1 frunză de dafin, pătrunjel, cimbru, sare, piper, 4 morcovi, 500 g cartofi mici, boia dulce, 1 lămîie, 100 g unt.

Mod de preparare: Peștele se curăță, se eviscerează, se spală și se porționează. Se presară sare, piper și se așază într-o tavă.
Cepele se curăță, se taie peștișori și se pun într-o cratiță cu ulei. Se adaugă ardeii grași curățați de semințe și tăiat in felii, două linguri de pastă de tomate dizolvată cu puțină apă și usturoiul pisat.
Se călesc cîteva minute, se condimentează, se adaugă frunza de dafin și un litru de apă. Se fierb 15-20 de minute, se pun peste peștele din tavă împreună cu roșiile tăiate în felii și o legătură de pătrunjel tocat.
Se introduce tava în cuptor și se ține circa 20-30 de minute. Morcovii se curăță de coajă, se fierb și se taie bastonașe. Cartofii se curăță de coajă, se fierb în apă cu sare, se scurg și se amestecă bine cu untul tăiat cubulețe.
Se adaugă o linguriță de boia dulce, sarea și piperul. Se ser­vesc alături de plachia de pește, presărate cu cimbru proaspăt tocat.
La plachie, se pot adăuga și felii de lămîie atunci cînd se introduce tava în cuptor.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.