Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Plachie de fasole boabe
Rețetă de post (vegetariană)

Ingrediente: 250 g fasole boabe, 2 cepe, 100 ml ulei, 2 ardei grași, 250 ml suc de roșii, 50 ml vin, 2-3 căței de usturoi, cimbru, frunze de mărar și pătrunjel, sare.

Mod de preparare: Fasolea se fierbe. În acest timp, se pregătește sosul. Ceapa tăiată în felii subțiri se călește în tot uleiul cu o linguriță rasă de sare la foc mic pînă cînd devine lucioasă, adăugînd apoi vinul, sucul de roșii și celelalte arome, după gust, și lăsîndu-se in continuare la foc mic 15 min., pînă se moaie bine ceapa. Cînd fasolea este fiartă și apa scăzută pînă la nivelul ei, se deșartă sosul peste ea, adăugînd usturoiul, amestecînd ușor să nu se strivească boabele și potrivind gustul cu sare. Se lasă la cuptor 10 min. ca să se formeze sosul și să se ridice uleiul. Plachia se servește rece ca fel întîi.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.