Plăcintă aromată cu brânză
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 2 foi de plăcintă, 4 ouă, 1 lingură făină, 300 ml lapte, 100 g brânză rasă, 8 fire de ceapă verde, 8 fire de pătrunjel, 1 vârf de cuțit de coriandru, 1 vârf de nucșoară rasă, 1 lingură unt, 100 ml untdelemn, sare, piper.
Mod de preparare: Faci mai întâi un sos alb: pui untul să se topească într-o crăticioară, adaugi făina, apoi stingi cu laptele puțin câte puțin, amestecând mereu. Potrivești gustul de sare, piper, nucșoară și după ce s-a îngroșat, îl dai deoparte și-l lași să se răcească. Adaugi apoi brânza rasă, ouăle fierte tari curățate de coajă și tăiate mărunt, verdețurile tăiate mărunt și puțin coriandru. Întinzi o foaie de plăcintă, o tai în patru bucăți, pui o parte din compoziție pe mijlocul fiecăreia dintre ele, apoi o îndoi în formă de triunghi și presezi bine marginile. Pui untdelemnul să se încingă într-o tigaie și prăjești plăcințelele.
|