Plăcintă cu brânză dulce
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: medie
Porții: 8
Ingrediente: 300 g făină, 250 g unt, 7 ouă, 150 g zahăr tos, două pliculețe cu zahăr vanilinat, 50 g stafide, o jumătate de pliculeț cu praf de copt, 600 g brînză de vaci, o lămîie, o jumătate de linguriță de sare, zahăr pudră, ulei pentru tavă.
Mod de preparare: Praful de copt, făina, 80 g zahăr tos, sarea și trei ouă se pun într-un castron. Se mixează, se adaugă untul aflat la temperatura camerei, două linguri de suc de lămîie și se mai mixează trei minute.
Se toarnă aluatul într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină.
Într-un vas se amestecă brânza de vaci cu coaja rasă de lămîie, zahărul vanilinat, restul de zahăr tos, stafidele și trei ouă.
Se amestecă totul bine, se toarnă peste aluat și se unge deasupra cu ou bătut.
Se introduce în cuptor și se coace 30-45 de minute la foc mediu sau până când capătă o culoare aurie la suprafață.
Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească timp de zece minute, apoi se scoate din tavă și se lasă din nou la rece.
Se servește fierbinte sau rece, presărată cu zahăr pudră.
|