Plăcintă cu ciuperci și soia
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete, 1 punga soia granule, 2 oua, 1 leg. marar, 1 leg. patrunjel, sare.
Aluat: 200 ml apa minerala, 50 ml ulei, 1 lingurita otet, 1 lingurita sare, 1 pachet margarina, 1 kg faina.
Mod de preparare: Din apa, ulei, sare, otet si faina se framinta un aluat mai tare care se izbeste de masa de 100-120 de ori; se imparte in 2 foi de cca.30x30 cm, care se ung cu pachetul de margarina (amestecat cu 1 lg. faina). Fiecare foaie se impatureste (ungindu-se mereu) pina ajunge aproximativ un cub. Cele 2 cuburi se tin la rece 24 h. Umplutura: cipercile spalate si taiate felii se inabusa in apa cu ulei, se adauga soia, mararul, patrunjelul si sarea (10-15 min.), apoi, cind s-au racit,se ad.si ouale batute.Se intinde o foaie (fara sa se mai impatureasca),se pune in tava de aragaz, se adauga compozitia (daca este zemoasa se adauga putin gris)se pune a doua foaie. Se introduce in cuptorul incins, se tine 10 min. la temperatura maxima, apoi cca. o jumatate ora la foc moderat.
|