Plăcintă cu fasole verde
Timp de preparare: 1 h 50 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: Aluatul: 300 g faina, o lingurita sare, 160 g unt sau margarina, 60 g cascaval ras, faina pentru planseta.
Umplutura: 750 g fasole verde din conserva sau congelata, o legatura de cimbru, 6 oua, 250 g smantana, 1/8 l lapte, piper macinat, o legatura de codite de ceapa verde, 300 g Bacon (costita afumata), grasime pentru tava.
Mod de preparare: Aluatul: Se framanta un aluat neted din toate ingredientele, plus sapte linguri de apa rece. Se inveleste intr-o folie de plastic si se lasa sa stea la rece circa o ora.
Umplutura: Fasolea verde congelata si cimbrul se fierb 10 minute in apa cu sare (daca e din conserva, se scurge doar). Se strecoara, se baga sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Se bat ouale cu smantana si cu laptele si se adauga sare, piper si coditele de ceapa taiate rondele. Se intinde aluatul, se asaza intr-o tava unsa, se inteapa din loc in loc cu furculita si se coace 4 minute in cuptorul incins la 200 grade C. Se scoate din cuptor, se intinde fasolea peste aluat, se toarna deasupra ouale batute cu lapte si smantana si se presara feliute de Bacon. Se baga din nou la cuptor si se mai coace 15 minute. Merge de minune cu bere.
|