Plăcintă cu salată verde și șuncă
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: medie
Porții: 6
Ingrediente: 500 g aluat de pizza congelat, 6 oua + 1 galbenus, 6 felii de sunca de Praga, 2 inimi mari de salata verde, 150 g cascaval ras, 2 fire de busuioc, 3 fire de patrunjel, 50 g faina, 2 linguri de lapte, 40 g unt, 1 lingura de untdelemn fin, sare, piper.
Mod de preparare: Spargeti ouale intr-un bol, adaugati busuiocul si patrunjelul taiate sau faramitate marunt. Sarati, piperati, bateti ouale cu o furculita. Intr-o tigaie, puneti la incins jumatate din unt pana ce prinde o culoare maronie. Cu o treime din oua, preparati o prima omleta plata. Cand devine aurie, scoateti-o pe o farfurie intinsa. Cu restul de oua mai preparati doua omlete identice. Utilizati untul ramas pentru a reinnoi grasimea din tigaie.
Preparati garnitura: detasati frunzele de salata, clatiti-le si zvantati-le bine intr-un servet. - Rulati fiecare frunza in parte si taiati-o fasii. Puneti-le intr-un castron si radeti cascavalul deasupra, pe razatoarea mare. Amestecati bine. Porniti cuptorul.
Intindeti aluatul de pizza pe tabla de prajituri infainata, ca sa obtineti o foaie de circa 1 cm latime. Ungeti o forma de tarta (detasabila) cu putin untdelemn si intindeti foaia de aluat, astfel ca ea sa depaseasca marginile formei. Asezati in straturi succesive feliile de sunca, omletele si fasiile de salata verde. Sarati-le si piperati-le dupa plac.
Din aluatul ramas decupati un disc de dimensiunea formei cu care acoperiti turta. Intoarceti spre interior marginile aluatului care trec peste forma si apasati-le usor cu degetul pentru a forma un guler. Faceti o gaura in mijlocul capacului si decorati-o de jur-imprejur cu o bentita de aluat. Badijonati suprafata turtei cu galbenusul de ou amestecat cu putin lapte. Bagati la cuptor si lasati sa se coaca 45 de minute.
Serviti fierbinte.
|