Plăcintă cu trei prune
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 400 g prune (de mai multe feluri - renglote, bistritene, galbene, dar pot sa fie si de un singur fel), 6 oua, 270 g faina, 150 g zahar + o lingura de zahar pentru pudrat forma, 500 ml lapte, 20 g unt, 2 linguri de zahar pudra sau vanilat.
Mod de preparare: Incalziti cuptorul in timp ce preparati prajitura. Ungeti cu unt un vas rezistent la foc (Jena, ceramica etc.) si pudrati-l cu zahar.
Spargeti ouale intr-un castron, adaugati cele 150 g de zahar si faina. Amestecati repede, turnand laptele putin cate putin.
Spalati prunele, taiati-le in doua si scoateti-le samburii, apoi asezati-le in forma pentru placinta. Varsati deasupra amestecul de oua, faina si lapte. Bagati forma in cuptor si lasati placinta sa se coaca 50 de minute. Lasati-o sa se raceasca. Inainte de-a o servi, pudrati-o cu zahar vanilat.
|