Plăcintă cu varză (II)
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 1 pachet cu aluat de pizza (circa 250 g), 150 g ceapa, 30 g unt, piper, sare, 300 g varza acra tocata, 400 g smantana, 3 oua, 1/2 lingurita chimen, un praf de nucsoara.
Mod de preparare: Prelucrati aluatul conform indicatiilor de pe ambalaj. Intindeti-l cu sucitorul astfel incat sa iasa ceva mai mare decat o forma rotunda de copt (diametrul 26 cm). Intindeti-l apoi in forma unsa cu unt, ridicandu-i marginile in sus circa 4 cm.
Curatati cepele si tocati-le. Caliti-le in untul incins 5 minute. Adaugati varza acra stoarsa de zeama si lasati-o si pe ea sa se caleasca putin. Dati tigaia deoparte.
Bateti bine ouale cu smantana (sa fie groasa). Amestecati-le cu varza. Sarati si piperati puternic, adaugati chimenul si praful de nucsoara. Turnati compozitia peste aluatul din forma. Bagati placinta in cuptorul incins dinainte, pe treapta a doua. Lasati sa se coaca 45 de minute.
Pentru decor, puteti pune cateva felii de ardei deasupra.
|