Plăcintă cu verdețuri
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: 2 foi de placinta suprapuse, 4 oua fierte (tari), 25 g faina, 300 ml lapte, 100 g branza rasa, 8 fire de ceapa verde, 8 fire de patrunjel, 1 varf de cutit de coriandru (la plic), 1 varf de cutit de nucsoara rasa, 25 g unt, 100 ml untdelemn, sare, piper.
Mod de preparare: Faceti un sos bechamel (sos alb): puneti untul sa se topeasca intr-o craticioara, adaugati faina, amestecati cu o spatula de lemn, lasati sa se rumeneasca 3 minute, apoi turnati laptele putin cate putin, amestecand cu o furculita. Cand sosul e omogen, lasati-l sa se ingroase pe foc mic, amestecand. Adaugati sare, piper, nucsoara. - Lasati sosul sa se raceasca, adaugati branza rasa, ouale tari curatate de coaja si tocate marunt, verdeturile taiate fin cu o foarfeca, praful de coriandru.
Intindeti foaia de placinta, taiati-o in patru bucati si repartizati compozitia pe mijlocul fiecareia dintre ele, apoi indoiti-le in forma de triunghi si lipiti-le pe margini.
Puneti untdelemnul sa se incinga intr-o tigaie si prajiti triunghiurile de aluat cate 3 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc. Scoateti-le pe hartie absorbanta si serviti-le fierbinti.
|