Plăcintă de spanac în foetaj
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: Aluat foetaj, 400 g spanac congelat sau 800 g spanac proaspăt, 250 g brînză telemea, 2 cepe mici sau 1 ceapă mare, 200 g cașcaval, condimente dupa gust, 1 ou, hîrtie de copt.
Mod de preparare: Daca avem spanac proaspat, se curata, spala si toaca. Spanacul congelat se decongeleaza. Cascavalul se rade, iar branza telemea se faramiteaza.
Se prajeste ceapa, pana se inmoaie in ulei, apoi se adauga jumatate din cantitatea de spanac. Se prajesc in continuare pana nu mai ramane lichid. Se lasa putin la racit, si se adauga apoi restul de spanac si condimentele.
Se adauga branza si cascavalul si se amesteca intreaga compozitie.
Aceasta se adauga pe bucati de aluat taiate dupa dimensiunea tavii, care apoi se impaturesc, astfel incat marginile sa se suprapuna.
Se unge cu ou pe deasupra si se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt.
Se aseaza in cuptorul incins in prealabil la 200 grade C. Se lasa circa 20-25 min, pana aluatul capata o culoare rumena.
|