Plăcintă dobrogeană cu carne de oaie
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: medie
Porții: 8
Ingrediente: Aluatul: un ou, sare, apă și făină.
Umplutura: 1/2 kg carne de oaie, o ceapă, sare, piper măcinat, un ou, o linguriță de mentă.
Mod de preparare: Se frămîntă un aluat pînă devine potrivit de tare, astfel: se sparge oul, se adaugă apă cît încape în 3 jumătăți de ou, se pune un praf de sare și se cerne deasupra făina.
Carnea se trece prin mașina de tocat, se călește cu ceapa tocată mărunt și se amestecă, după ce s-a răcit, cu un ou întreg bătut bine, o linguriță de mentă pisată, sare și piper după gust. Se omogenizează amestecul și se umple doar o jumătate de foaie de aluat, cealaltă jumătate se lipește prin apăsare pe margini, ca să se obțină o jumătate de cerc.
Plăcintele se prăjesc în ulei încins și se servesc calde, cu vin alb demisec sau tare.
|