Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Plăcintă dospită cu mere și slăninuță afumată

Timp de preparare: 1 h 10 min.

Complexitate: medie

Porții: 12

Ingrediente: 25 g drojdie proaspata, 200 ml lapte caldut, 1 varf de cutit zahar, 300 g faina, 50 g untura (de porc, de gaina sau gasca), 1 lingurita sare, 2 cepe mari (in total 500 g), 750 g mere, 300 g slaninuta (costita afumata) taiata felii, 250 g smantana (sau frisca nebatuta), 3 oua, 125 ml vin alb, 1 lingurita maghiran, sare, piper.

Mod de preparare: Se face maiaua amestecand drojdia cu zaharul si cu 3 linguri de lapte si se lasa sa dospeasca 10 minute. Se framanta apoi faina cu maiaua, sarea, restul de lapte si 25 g untura topita, se acopera cu un stergar si se lasa sa creasca la cald pana ce isi dubleaza volumul. Intre timp, se curata ceapa si se taie marunt, iar merele curatate de coaja si de seminte se taie cubulete.
Jumatate din feliile de costita afumata se taie bucatele si se dunstuiesc 5 minute - impreuna cu ceapa - in untura ramasa. Se adauga vinul si maghiranul, se mai fierb circa 5 minute la foc mic, dupa care se incorporeaza merele, care se lasa si ele sa se dunstuiasca alte 2-3 minute. Se sareaza, se pipereaza si se pun deoparte sa se raceasca.
Se incinge cuptorul la 200 grade C. Aluatul dospit se intinde intr-o tava unsa cu grasime, se acopera cu umplutura de mere si ceapa, iar deasupra se toarna ouale batute cu smantana (sau frisca). Se pune din loc in loc cate-o felie intreaga de slaninuta, se da placinta la cuptor si se coace 30-35 de minute.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.