Plăcinte de legume cu sos de roșii
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie
Porții: 12
Ingrediente: 2 cartofi mijlocii curatati, 1 morcov curatat, 2 dovlecei, 1 tulpina mica de praz, 2 linguri faina, ulei pentru prajit.
Pentru sos: 1-2 linguri ulei, 1 ceapa mica taiata marunt, 1/2 ceasca busuioc verde taiat fasii, boia.
Mod de preparare: Se dau pe razatoare cartofii, morcovul si dovleceii, se storc bine de tot intre palme si pe urma se amesteca cu prazul taiat rondele subtiri.
Se incorporeaza faina si se framanta usor. Se toarna uleiul intr-o tigaie (uleiul sa nu depaseasca 5 mm inaltime) si se pune la incins. Se ia 1/4 de ceasca de compozitie si se formeaza o placinta rotunda cu diametrul de 10 cm. Se prajeste 2-3 minute pe fiecare parte si se continua asa pana ce se termina compozitia. Placintele rumenite se servesc fierbinti, cu sos de rosii.
Pentru sos se incinge uleiul si se calesc ceapa, uleiul si boiaua circa 3 minute la foc potrivit. Se adauga rosiile, se face focul mai mic si se fierb, incet, 10 minute, amestecand din timp in timp. La sfarsit se incorporeaza busuiocul taiat fasii.
|