Plăcințele de cartofi și morcovi cu mac
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 400 g cartofi rezistenti la fiert, un morcov, 3 linguri de mac, 2 galbenusuri, 1-2 linguri de faina, sare, 6 linguri de untdelemn, o ceapa rosie mare, 100 g smantana, 1-2 linguri suc de lamaie, 1/2 legatura de patrunjel.
Mod de preparare: Se curata cartofii si morcovul si se spala. Cartofii se taie in bastonase subtiri si scurte (ca pentru cartofi pai), morcovul se da pe razatoarea mare, apoi se amesteca. Se opareste macul cu apa clocotita, apoi se pune sa se scurga intr-o sita. O treime din mac se amesteca in cartofi si morcovi. Galbenusurile, faina si o priza buna de sare se amesteca bine, apoi se incorporeaza in morcovi si cartofi. Se pune untdelemnul sa se incinga intr-o tigaie si din compozitia de cartofi si de morcovi se coc 12 placintele mici.
Separat, se curata ceapa, se toaca marunt si se amesteca cu smantana. Se gusta de sare si se adauga sucul de lamaie. La urma se pune patrunjelul tocat. Se serveste alaturi de placintele, peste care se presara macul ramas.
|