Plăcințele de spanac cu sos de nuci
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 12 frunze de spanac (mari, fara codita), 2 oua batute usor, 2 cesti pesmet, 1 ceasca nuca macinata, 1 lingurita sos iute (tabasco, chilli sau ketchup iute), 5-6 linguri ulei.
Pentru sos: 1/2 ceasca nuca prajita si apoi macinata, 1 ceasca iaurt, putin sofran (nu e obligatoriu).
Mod de preparare: Se spala spanacul sub jet de apa rece, se taie bucati mai mari si se fierbe intr-o oala cu capac. Apoi se scurge, se lasa sa se raceasca, se stoarce intre palme si se toaca marunt. Intr-un castron, se amesteca spanacul cu ouale batute, pesmetul, nuca macinata si sosul iute. Se fac cu mana 12 placintele rotunde si se prajesc - in uleiul incins - pe ambele parti. Se prepara sosul, amestecand bine iaurtul cu nuca prajita si macinata si, eventual, cu sofranul.
Placintelele se servesc fierbinti cu sosul alaturi.
|