Plătică cu sos de roșii
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 125 ml ulei (de măsline), 2 buc. plătică (sau crap), în jur de 500 g fiecare, 3 căței de usturoi, 300 g roșii mici, 1 ardei iute roșu, busuioc proaspăt, sare, piper.
Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Se adaugă peștele curățat și spălat, usturoiul tocat, roșiile tăiate bucățele, ardeiul iute curățat de semințe și tăiat mărunt, busuioc tocat și puțină sare. Se toarnă și 400 ml apă și se micșorează focul. Se lasă peștele să se frigă cca 7 minute, pe ambele părți. Se scoate apoi cu grijă din tigaie și se pune pe un platou mare de servit. Se mărește focul și se mai lasă sosul să fiarbă 1-2 minute, pentru a se mai îngroșa puțin, apoi se toarnă peste pește.
Se presară cu frunze de busuioc și se servește.
|