Porc sau mînzat cu varză dulce
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 1 kg de carne, o varză, 500 g roșii, sare, piper, 1 ardei gras, 2 linguri cu ulei sau untură, 2-3 lingurițe de borș concentrat sau 1/2 litru borș, 2 cepe.
Mod de preparare: Se spală carnea, se taie bucăți, se pune să se prăjească împreună cu ceapa înăbușită în ulei și se lasă să fiarbă în apa pe care o lasă. Se taie varza în două, se opărește apoi fiecare jumătate, se taie subțire ca tăițeii sau se dă pe răzătoare. Se pudrează cu sare, se stoarce și se pune în tigaia cu carne. Se adaugă roșiile curățate de coajă și semințe, tăiate felii. Se adaugă boabe de piper, ardeiul gras tăiat fideluță, borșul și untura sau uleiul. Se acoperă cratița și se lasă să fiarbă înăbușit, la cuptor, pînă scade.
|