Portocale umplute cu căpșuni
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 600 g căpșuni, 6 portocale, 70 g zahăr, 2 linguri lichior de portocale, cîteva frunze de mentă, gheață mărunțită (facultativ).
Mod de preparare: Decupați căpăcelul fiecărei portocale și scobiți miezul cu un cuțit ascuțit. Tăiați apoi o bucată din coajă și la baza lor, ca să aibă stabilitate, și puneți-le în frigider.
Mărunțiți miezul de portocală, puneți-l într-o sită să se scurgă și strecurați zeama dacă mai e nevoie.
Turnați jumătate din zeamă într-o crăticioară (restul poate fi folosit la altceva), adăugați lichiorul și zahărul, puneți-le pe foc pînă încep să fiarbă și lăsați-le să se răcească.
Treceti repede căpșunile sub un jet de apă rece, rupeți-le codițele, puneți-le într-un castron, stropiți-le cu siropul de portocală și dați-le la frigider.
Umpleți portocalele cu căpșuni, ornați-le cu frunze de mentă și serviți-le imediat, eventual așezate pe un strat de gheață mărunțită.
|