Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Prăjitură Stela
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Blat: 2 foi Lica, 250 g biscuiți simpli, 300 ml lapte.
Cremă: 2 gălbenușuri, 6 linguri zahăr pudră, 200 g unt, 2 pachete zahăr vanilat.
Spumă: 2 gălbenușuri, 6 linguri zahăr pudră, 200 g unt, 2 pachete zahăr vanilat.

Mod de preparare: Freci gălbenușurile cu zahărul și vanilia până se albesc, pui vasul pe baie de aburi și amesteci continuu. După ce crema se îngroașă o dai la rece și o amesteci apoi cu untul frecat spumă. Așezi o foaie Lica pe platou, torni jumătate din cremă peste foaie. Peste cremă așezi strâns, unul lângă altul, biscuiți înmuiați pe rând în laptele foarte puțin încălzit. Peste stratul de biscuiți întinzi crema rămasă, iar deasupra așezi cealaltă foaie.
Bați albușurile spumă, adaugi zahărul, o dai la rece. Bați apoi din nou spuma cu zahărul pe baie de aburi până lucește și o întinzi peste prăjitură. Razi fin ciocolată și dai prăjitura la rece. După 3-4 ore o tai în bucăți pătrate.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.