Prăjitură americană cu alune
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: medie
Porții: 4
Ingrediente: Aluatul: 200 g faina, 1 varf de cutit de sare, 100 g unt rece, 25 g untura de porc.
Umplutura: 300 g alune (nesarate), 100 g ciocolata de menaj rasa pe razatoarea mare, 85 g unt, 3 oua, 120 g zahar, 50 g faina, zahar pudra.
Mod de preparare: Se cerne faina si se amesteca cu praful de sare. Se adauga untul, taiat in bucatele mici, care se framanta repede cu faina. Se adauga 2-3 linguri de apa rece. Se framanta bine ingredientele pana ce se obtine un aluat, care se aduna in bulgare si se pune la frigider, in folie de plastic, o ora.
Se porneste cuptorul.
Se piseaza alunele intr-un mojar si se amesteca cu fulgii de ciocolata.
Se topeste untul si se lasa sa se raceasca putin. Se amesteca zaharul cu ouale pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga untul topit, faina si compozitia de alune.
Aluatul se intinde pe planseta, apoi se asaza intr-o forma rotunda, cu diametrul de 26 cm. Se pune umplutura si se niveleaza cu un cutit.
Se da prajitura la cuptor (treapta 2) si se lasa cam 45 de minute. Cand e gata, se lasa sa se raceasca in forma. Inainte de a se servi, se pudreaza cu zahar pudra.
|