Prăjitură cu biscuiți și două creme
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: Blat: 6 linguri făină, 6 ouă, 250 g zahăr, 150 g nucă măcinată, 2 linguri cacao, 1 plic praf de copt.
Creme: 3 ouă, 3 linguri făină, 250 g zahăr, 1 cană lapte, 1 pachet unt, 2 linguri cacao, 1 fiolă esență de vanilie, 100 g nucă de cocos + 1 linguriță nucă de cocos, 18 biscuiți,1 cană de cafea preparată.
Mod de preparare: Freci gălbenușurile cu zahărul, adaugi pe rând nuca, făina, cacaua, praful de copt stins cu oțet și la urmă încorporezi albușurile bătute spumă. Torni compoziția de blat într-o tavă unsă cu margarină și tapetată cu făină și o coci la foc potrivit aproximativ 20 de minute. În acest timp, pregătești cremele: Amesteci ouăle cu făina, laptele, zahărul, apoi le fierbi pe baie de aburi până se îngroașă. Dai compoziția deoparte, o lași să se răcească puțin apoi adaugi untul frecat spumă și omogenizezi crema pe care o împarți în două. În jumătate adaugi nuca de cocos, iar în cealaltă pui cacaua și vanilia. Răstorni blatul răcit pe o planșetă, întinzi peste el crema de cocos, apoi biscuiții înmuiați în cafea, apoi întinzi crema de cacao. Presari 1 linguriță nucă de cocos și dai prăjitura la frigider pentru 1 oră, după care o tai.
|