Prăjitură cu căpșuni (I)
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: medie
Porții: 10
Ingrediente: 250 g iaurt, 2 ouă, 100 g zahăr, 60 g unt, 125 g făină, 125 g griș, 1/2 pachet de praf de copt, 3 linguri de gem de căpșuni, 250 g frișcă, 300 g căpșuni mici, o lingură de zahăr pudră.
Mod de preparare: Se încălzește dinainte cuptorul. Se amestecă iaurtul cu ouăle, zahărul și untul înmuiat. Se adaugă făina, grișul, praful de copt și se amestecă bine. Se pune aluatul într-o formă de tort unsă cu grăsime și se pune la copt vreme de 45 de minute.
Se lasă blatul la răcit și se taie în două pe lat. O jumătate se unge cu gem, cealaltă se pune deasupra. Se întinde un strat de frișcă peste blatul superior.
Se trec căpșunile prin jet de apă (puse într-o sită) și se lasă să se scurgă. Se curăță de frunzulițe și se taie în două (dacă sînt mari). Se pun peste frișcă, fruct lîngă fruct, și se presară cu zahăr pudră.
|