Prăjitură cu căpșuni (II)
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 40 min.
Complexitate: medie
Porții: 20
Ingrediente: 500 g făină, 250 g unt sau margarină, 250 g zahăr, 2 gălbenușuri, 1 vîrf de cuțit sare, grăsime pentru uns tava, 1/2 l lapte, 100 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 1 plic praf de budincă (de vanilie), 1,5 kg căpșuni, 100 g migdale tăiate felii.
Mod de preparare: Se frămîntă repede un aluat din făină, unt sau margarină, zahăr, gălbenușuri și sare, se face o bilă, se învelește într-o folie de plastic și se ține o oră la frigider.
Se încinge cuptorul la 180 grade C. Se unge o formă cu unt sau margarină, se întinde în ea aluatul și se coace aproximativ 20 de minute.
Se iau din lapte 5 linguri în care se dizolvă praful de budincă și zahărul, se încorporează puțin cîte puțin, în laptele fierbinte, se lasă să dea în clocot și apoi să se răcească. Se întinde un strat de budincă peste aluatul copt, se acoperă cu căpșunile întregi sau tăiate în două și se presară deasupra feliuțele de migdale.
|