Prăjitură cu foi de pricomigdale și cremă de vanilie
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Porții: 8
Ingrediente: 500 g zahăr, 500 g nuci măcinate, 2 pachete unt, 1 cană lapte, 4 pachete zahăr vanilat, 6 linguri zeamil sau făină, 10 ouă,zahăr farin.
Mod de preparare: Blaturile: 10 albușuri se bat bine cu 500 g zahăr, turnat puțin câte puțin, apoi se adaugă 500 g nuci măcinate. Compoziția se împarte în două și se toarnă în tava unsă cu margarină și tapetată cu pesmet. Se folosește tava mare pentru aragaz cu 4 ochiuri și compoziția se toarnă în tavă, nu pe dosul ei. Se coace la foc potrivit, până ce blatul se usucă puțin și se îngălbenește pe margini.
Crema: Se freacă bine 10 gălbenușuri cu 6 linguri de zahăr, se adaugă 6 linguri de zeamil (sau făină) și o cană cu lapte (250 ml) și se fierb, amestecând mereu, până se obține o cremă mai groasă. Se lasă să se răcească puțin și se adaugă cele 2 pachete de unt și 4 plicuri de zahăr vanilat. Se întinde crema rece între foi, se apasă puțin foaia de deasupra (ușor) și se lasă la rece. Se pudrează cu zahăr farin.
Se poate face 1/2 din compoziție, deci numai o foaie, care se taie în două.
|