Prăjitură cu fulgi și coacăze
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Porții: 8
Ingrediente: 1 pachet aluat de foetaj, 500 ml frișcă, 1 plic budincă de vanilie, 450 ml lapte dulce, 250 g coacăze roșii, zahăr vanilinat, 150 g zahăr tos, 500 ml apă, esență de rom, 100 g fulgi de porumb cu ciocolată, pudră de scorțișoară.
Mod de preparare: Foetajul se dezgheață la temperatura camerei, se așază într-o tavă stropită cu apă rece, se înțeapă cu o furculiță pe toată suprafața, ca să nu mai crească, și se introduce în cuptor. Se coace la foc mediu spre iute pînă cînd devine auriu și a crescut puțin.
Într-un ibric, se amestecă apa cu 90 g zahăr tos și se fierbe. Se lasă la răcit, se adaugă esență de rom după gust, două pliculețe de zahăr vanilinat și se însiropează blatul de foetaj.
Budinca se prepară conform instrucțiunilor de pe plic, se amestecă bine cu 60 g zahăr și se lasă la răcit.
Frișca se mixează, se amestecă bine cu budinca rece, coacăzele spălate și scurse de apă.
Se întinde crema peste foaia de foetaj, se presară fulgii de porumb și se introduce la rece pentru minimum 30 de minute.
În siropul pentru blat, se poate adăuga și pudră de scorțișoară.
|