Prăjitură cu gem, nucă și bezea
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 500 g făină, 250 g margarină, 2 ouă + 3 albușuri, 1/2 lămâie, 100 g zahăr pudră, 10 nuci, 1 praf de copt, 1 linguriță oțet, 5-6 linguri gem, sare.
Mod de preparare: Freci margarina spumă cu un praf de sare, adaugi un ou și un gălbenuș, apoi făina, praful de copt stins cu oțet și coaja rasă de lămâie. Frămânți apoi un aluat tare pe care-l ții o oră la rece. Ungi o tavă cu unt și întinzi o foaie din trei sferturi de aluat. Ungi aluatul cu gem și razi aluatul rămas. Bați apoi albușurile spumă cu zahărul pudră, adaugi miezul de nucă măcinat și întinzi compoziția peste prăjitură. O dai la cuptor pentru trei sferturi de oră și când e gata o lași să se răcească. O tai și o pudrezi cu zahăr.
|