Prăjitură cu lapte bătut și căpșuni
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 3 ouă, 500 ml lapte bătut, 15 linguri zahăr, 18 linguri ulei, 1 linguriță bicarbonat, 1 esență de vanilie, coajă rasă de lămâie, făină cât cuprinde, 1 kg căpșuni.
Mod de preparare: Bați ouăle spumă cu zahărul, adaugi uleiul și laptele bătut și amesteci timp de 15 minute. Adaugi apoi bicarbonatul stins, aromele și făina în ploaie. Aluatul trebuie să aibă consistența unei smântâni groase. În tava unsă și tapetată cu făină, torni jumătate din aluat, așezi căpșunile și torni cealaltă jumătate din aluat. Dai prăjitura la cuptor, la foc mediu pentru 30-35 de minute și când e gata o presari cu zahăr pudră.
|