Prăjitură cu mango
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Porții: 6
Ingrediente: 400 g făină, 130 g unt, 150 g zahăr tos, 50 g zahăr brun, 2 bucăți mango, 2 ouă, miere, zahăr vanilinat, pudră de scorțișoară, esență de rom, praf de copt, 1/4 linguriță de sare, 1 lămîie, înghețată, frișcă, nucă de cocos.
Mod de preparare: Bucățile de mango se curăță de coajă și sîmbure, se taie în cubulețe și se pun într-un castron.
Într-o tigaie, se topesc 30 g unt și 30 g zahăr. Se adaugă fructele, sucul de lămîie și se călesc pînă cînd se înmoaie. Se ia tigaia de pe foc și se lasă fructele să se răcească.
Restul de unt, zahăr tos și două pliculețe cu zahăr vanilinat se amestecă bine cu ouăle și se mixează pînă cînd rezultă o cremă lichidă.
Se adaugă o lingură de miere, o linguriță de pudră de scorțișoară, o linguriță de esență de rom, un pliculeț cu praf de copt și sarea.
Se presară făina cernută, se mixează, se adaugă fructele răcite și se amestecă bine cu o lingură.
Se toarnă compoziția într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină, se presară zahărul brun, se introduce în cuptor și se coace 45-60 de minute.
Se poate servi cu înghețată sau frișcă amestecată cu nucă de cocos.
|