Prăjitură cu mere întregi
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 200 g unt, 200 g zahar, 1 zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, 3 oua, 200 g faina, 1/2 lingurita praf de copt, 20 g pesmet, 6 mere acrisoare (mici), 3 linguri de zahar (pentru presarat peste mere), 30 g migdale taiate felii.
Mod de preparare: Se lasa untul sa se inmoaie si se freaca spuma (eventual cu mixerul) cu zaharul si cu zaharul vanilat (zaharul trebuie sa se topeasca complet). Apoi se incorporeaza coaja de lamaie, ouale (unul cate unul), faina si praful de copt si se amesteca usor. Merele intregi si curatate de coaja se scobesc - indepartandu-se partea lemnoasa si semintele - si se cresteaza de jur-imprejur (taieturile se fac una langa alta, pe lung). Se unge o forma (diametrul 26 cm), se tapeteaza cu pesmet, se toarna aluatul si se asaza merele, apasandu-le usor. Se presara cu zahar si cu felii de migdale si se baga la cuptorul incins la 190 grade C. Se coc 60-70 de minute, se scot din cuptor si se servesc dupa ce s-au racit.
|