Prăjitură cu mere și brânză de vacă
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: Aluatul: 200 g brînză de vacă, 100 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 2 ouă, un vârf de cuțit de sare, 6 linguri lapte, 1/8 l ulei, 500 g făină, 1 plic praf de copt.
Umplutura: 1 kg mere, 160 g zahăr, 1/2 linguriță scorțișoară, 30 g stafide, 250 g brânză de vaci, 3 ouă, 125 g smântână, 1 lingură rom.
Mod de preparare: Brânza, scursă bine, se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, ouăle, sarea, laptele și uleiul. Se încorporează treptat făina amestecată cu praful de copt. Se frământă un aluat potrivit și omogen, care se întinde într-o formă rotundă, unsă. Stafidele se spală sub jet de apă fierbinte, se scurg bine. Merele se curăță de coajă, de căsuța cu sâmburi și se taie felii. Se așază peste aluat, se presară deasupra stafidele, iar peste ele, 80 g zahăr amestecat cu scorțișoara. Se introduce forma în cuptorul încins la foc potrivit, pentru 25 de minute. Între timp, se amestecă brânza de vaci cu restul de zahăr, ouăle, smântâna și romul. Se scoate prăjitura din cuptor, se pune deasupra compoziția de brânză și se mai dă la cuptor pentru 20 de minute.
|