Prăjitură cu mere și scorțișoară
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 5 mere mari acrisoare, o portocala, 125 g faina + 2 lingurite in plus, 125 g nuci rase (pe razatoarea mica) sau macinate, 5 oua, 200 g unt inmuiat + o lingurita in plus, 2 lingurite de smantana proaspata, 240 g zahar + o lingurita in plus, un pachetel de zahar vanilat, un pachetel de praf de copt, 2 linguri de rom, o lingurita rasa de praf de scortisoara.
Mod de preparare: Ungeti cu unt o forma de prajituri si bagati-o 15 minute la frigider. Pudrati-i interiorul cu doua lingurite de faina amestecate cu o lingurita de zahar.
Porniti cuptorul.
Preparati aluatul: amestecati untul inmuiat dinainte cu zaharul si cu zaharul vanilat pana cand se transforma in crema. Adaugati ouale, unul cate unul. (Asteptati pana ce amestecul devine neted si cremos, inainte de a pune celalalt ou.) Incorporati smantana, romul, nucile macinate sau date pe razatoarea mica, praful de copt amestecat cu faina, scortisoara si coaja de portocala rasa fin.
Curatati merele. Taiati-le in sferturi. Scoateti-le casuta si semintele. Taiati-le in feliute foarte subtiri. Adaugati-le in compozitie si amestecati repede.
Varsati amestecul in forma, bagati-o la cuptor si lasati-o sa se coaca 45-50 de minute. Cand prajitura e coapta, scoateti-o din forma si lasati-o sa se raceasca pe un gratar. Se poate adauga si frisca.
|