Prăjitură cu pere (II)
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: Aluatul: 160 g faina, 1 lingurita praf de copt, 60 g zahar, 1 ou, 70 g unt (sau margarina), coaja rasa de la o lamaie, grasime pentru uns forma.
Umplutura: 1 zahar vanilat, 2 linguri zahar, 1 lingura amidon, 2 oua, 1/2 l lapte, 30 g stafide, 4-5 pere mijlocii (coapte), zeama de la 1/2 lamaie.
Mod de preparare: Din toate ingredientele se framanta un aluat neted si se lasa sa stea la rece circa 30 de minute. Apoi se intinde pe planseta si se imbraca apoi cu el o forma de tarta (unsa). Se curata perele, se taie in doua, se indeparteaza semintele si partea lemnoasa si se stropesc cu zeama de lamaie, dupa care se taie fiecare jumatate in 8 felii subtiri si se asaza pe toata suprafata aluatului. Se baga la cuptorul incins la 180 grade C intr+o forma cu diametrul de 24 cm si se coace aproximativ 15 minute. Se scoate din cuptor si se toarna peste pere glazura preparata din: zahar, oua, amidon si lapte - amestecate bine - la care se adauga, la urma, si stafidele. Se baga prajitura din nou la cuptor si se mai lasa 20 de minute sa se coaca.
Eventual se acopera cu o hartie ca sa nu se arda.
|