Prăjitură cu piersici (II)
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie
Porții: 12
Ingrediente: 1 kg piersici,1/2 cană de zahăr, 2 ouă,1/2 pliculeț praf de copt, 1/2 pliculeț amoniac, coaja rasă și zeama de la o lămîie, 1/2 pahar apă minerală, 5 căni făină.
Mod de preparare: Se amestecă margarina cu zahărul și gălbenușurile pînă se obține o cremă, care se pune peste făină. Se adaugă praful de copt și amoniacul stinse cu zeama de lămîie, coaja rasă de lămîie și se frămîntă aluatul pînă se desprinde de pe mîini. Se lasă 10 minute să se odihnească.
Între timp, se spală piersicile, li se scot sîmburii fără sa se desfacă în două, apoi se taie felii rotunde.
Se întinde aluatul într-o tavă unsă cu margarină și tapetată cu făină, apoi se așează feliile de piersici una lîngă alta și se dă prăjitura la cuptor. Se dă focul tare în primele 10 minute, apoi se lasă potrivit.
În acest timp, se bat albușurile spumă. Cînd prăjitura este pe jumătate coaptă, se scoate și se toarnă albușurile. Se mai dă la cuptor pentru încă 15 minute.
Prăjitura se taie numai după ce s-a răcit.
|