Prăjitură cu vișine
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Porții: 12
Ingrediente: 350 g unt, 320 g zahăr tos, 6 ouă, 100 g ciocolată albă, 1 borcan mare de compot de vișine, 1 pliculeț praf de copt, esență de vanilie, 2 pliculețe zahăr vanilinat, 80 g zahăr pudră, sare, 1 lămîie, frișcă, sirop de vișine.
Mod de preparare: Vișinele se scot din borcan, se curăță de sîmburi și se pun într-o strecurătoare.
Într-un castron se mixează zahărul tos cu un praf de sare și ouăle până când devin ca o cremă fină și nu se mai simte zahărul.
Se adaugă coaja și sucul de lămîie, o lingură de esență de vanilie, praful de copt și făina.
Se mixează totul, se adaugă ciocolata albă tăiată în bucățele și se toarnă compoziția într-o tavă unsă cu unt și presărată cu făină. Se nivelează cu lingura, se așează vișinele date prin făină și se introduce tava în cuptor.
Se coace 35-45 de minute la foc mediu spre iute, se scoate și se lasă să se răcească.
Zahărul pudră se amestecă bine cu zahărul vanilinat și, când prăjitura este călduță, se presară pe toată suprafața.
Se poate servi cu frișcă sau cu sirop de vișine.
|