Prăjitură de griș cu coajă de portocală
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 1/2 l lapte degresat, 50 g griș fin, coaja rasă de la 1 portocală, 2 ouă, 3 linguri rase zahăr pudră.
Mod de preparare: Puneți la fiert laptele împreună cu coaja de portocală, adăugați grișul în ploaie și lăsați-l să clocotească încet, amestecînd întruna pînă ce se îngroașă (aproximativ 15 minute). Luați-l de pe foc și încorporați ouăle și zahărul pudră.
Clătiți cu apă rece 6 boluri mici termorezistente și, fără să le ștergeți, turnați în ele grișul fiert.
Încingeți cuptorul și puneți grișul să fiarbă pe baie de apă, pînă ce se încheagă (aproximativ 25 de minute). Serviți-l călduț, pudrat - eventual - cu puțin zahăr.
|