Prăjitură de mere cu rouă
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 2 kg mere, 350 g zahăr, 12 gălbenușuri de ou, 3-4 linguri făină, 3/4 l lapte fierbinte, 1 vârf de cuțit de sare.
Mod de preparare: Se unge o tavă cu unt (sau margarină) și se așează în ea 2 kg de mere curățate și tăiate cubulețe. Se presară cu 100 g de zahăr și se dă la cuptor, să se înmoaie.
Se amestecă 6 gălbenușuri cu 100 g de zahăr, 3/4 l de lapte fierbinte și 3-4 linguri de făină, se adaugă un vârf de cuțit de sare și se amestecă până devin ca o smântână groasă.
Se toarnă peste merele din cuptor și se acoperă compoziția cu un strat de bezea.
Pentru aceasta, se bat bine 6 gălbenușuri cu 150 g de zahăr.
Se mai lasă în cuptor, la foc mic, până ce se coace și bezeaua.
Se scoate prăjitura din cuptor și se acoperă cu hârtie, ca să apară "roua".
|