Prăjitură regală cu căpșuni
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 300 g căpșuni, 500 ml lapte, 250 g zahăr pudră, 1 lingură coniac sau lichior, 1 esență vanilie, 6 gălbenușuri, 250 g frișcă, 1 plic gelatină, 2 plicuri zăhăr vanilat.
Mod de preparare: Speli căpșunile, le presari cu 100 g zahăr pudră, torni tăria și lași deoparte. Fierbi apoi laptele cu zahărul vanilat. Freci gălbenușurile cu zahărul pudră rămas până obții o cremă albă. Torni laptele cald amestecând continuu, lași compoziția pe foc câteva minute, dar nu o dai în clocot. O dai deoparte și după ce s-a răcit încorporezi gelatina pregătită după instrucțiunile de pe plic și frișca bătută. Torni o parte din compoziție într-o formă dreptunghiulară (dacă se poate) și o dai la frigider. Compoziția rămasă o amesteci cu căpșunile, o torni peste cealaltă și dai din nou la frigider până a doua zi. O scoți pe un platou prin răsturnare, o decorezi și o tai felii.
|