Pui Sauvignon cu ciuperci
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 3 piepturi de pui (a 175 g), 1 ceapa tocata marunt, 1 fir de praz taiat rondele, 225 ml supa limpede de pui, 150 ml vin alb sec, 1 frunza de dafin, 175 g ciuperci albe de cultura (champignon), 2 linguri faina, 1 lingura tarhon proaspat tocat fin, sare, piper negru macinat, 5 foi de placinta, 1 lingura ulei de floarea-soarelui, 1 lingurita seminte de susan, frunze de patrunjel verde pentru ornat, legume fierte pentru garnitura.
Mod de preparare: Preincalziti cuptorul circa 15 minute inainte de a va apuca de gatit. Puneti ceapa si prazul intr-o tigaie cu fundul gros, impreuna cu 125 ml supa.
Când supa incepe sa fiarba, acoperiti tigaia timp de 5 minute, apoi dati capacul deoparte si lasati sa fiarba la foc potrivit pâna când se evapora tot lichidul.
Taiati carnea de pui in bucati nu prea mari si puneti-o in tigaie, peste ceapa si praz, impreuna cu restul de supa, vinul si frunza de dafin, acoperiti din nou tigaia si lasati totul sa fiarba timp de 5 minute, dupa care adaugati ciupercile si mai lasati pe foc inca 5 minute.
Amestecati faina cu 3 linguri de apa rece, apoi incorporati-o in sosul din tigaie; amestecati continuu pâna când sosul incepe sa se ingroase.
Potriviti sosul cu sare si piper dupa gust; adaugati tarhonul.
Scoateti frunza de dafin si puneti compozitia intr-un vas termorezistent. Ungeti cu putin ulei o foaie de placinta si asezati-o peste compozitia din vas; repetati operatia cu celelalte foi, iar la sfârsit presarati semintele de susan.
Coaceti circa 20 minule in cuplorul preiincalzit; când foile de aluat sunt crocante si aurii, ornati cu cateva frunze de patrunjel verde si serviti imediat, cu legumele fierte.
Se potriveste cu suc acrisor de struguri sau cu vin alb dulce
|