Pui Tandoori
Rețetă tradițională din India
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 pui de cca 1 kg, 4 linguri de iaurt gras, 2 linguri pastă de roșii, 1 linguriță praf de ghimbir, 3 căței de usturoi zdrobiți, 1/2 linguriță praf de muștar, 1/2 linguriță boia iute, 1 linguriță chimen măcinat, 1 linguriță coriandru măcinat, 1 linguriță boia dulce, mentă, cîteva frunze de pătrunjel, felii de lămîie.
Mod de preparare: Se pregătește marinata: se amestecă iaurtul gras, pasta de roșii, praful de ghimbir, cățeii de usturoi zdrobiți, praful de muștar, boiaua iute, chimenul măcinat, coriandrul măcinat și boiaua dulce.
Se îndepărtează pielițele de pe pui, se taie în patru ș sei crestează din loc în loc, apoi se unge cu marinata pregătită. Se lasă carnea la marinat timp de 30 de minute sau peste noapte.
Preîncălziți grătarul cuptorului sau grătarul "papuc". Așezați carnea pe grătar și lăsați-o jumătate de oră, avînd grijă să întoarceți bucățile o dată, după 20 de minute.
Serviți friptura cu sos de iaurt cu mentă și ornată cu cîteva frunze de pătrunjel și o felie de lămîie.
|