Pui cu bame (III)
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 pulpe de pui, o ceapă, 500 g bame, o ceșcuță de oțet, 500 g roșii, 1/2 linguriță de pudră de chili, 3 căței de usturoi, ulei de floarea-soarelui, sare, piper, coriandru, pătrunjel.
Mod de preparare: Bamele se curăță, li se taie codițele și se pun într-un vas cu apă și oțet. Se scot într-o strecurătoare și se lasă la scurs. Ceapa și usturoiul se curăță de foi, se spală și se toacă mărunt.
Se încinge ulei într-o cratiță, se adaugă ceapa și usturoiul, se călesc 2 min. la foc iute. Bamele se prăjesc într-o tigaie antiaderentă, fără ulei, până când încep să se usuce puțin.
Se pun peste ceapa călită, se adaugă pudra de chili, se călesc câteva minute, apoi se pun roșiile curățate de pieliță și tocate mărunt, un pahar de apă, sare și piper.
Se fierb 25-30 min., se presară verdeață tocată, se oprește focul și se acoperă.
Dacă sosul este prea gros, se mai adaugă apă și se mai fierbe timp de 10 min.
Pulpele de pui se condimentează și se prăjesc în ulei încins.
Se servesc alături de bamele fierbinți, presărate cu verdeață.
Totul se gătește la foc mediu, pentru a se păstra gustul specific al bamelor.
|