Pui cu cartofi noi și cireșe sau vișine
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 g cartofi noi, 150 g ceapa mica de arpagic, 1/2 legatura de cozi de telina verde (se gasesc in comert), 2 linguri de untdelemn, 1 lingurita de boia iute, sare, piper, 4 copane mari de pui, 2 lingurite de cimbru uscat, sucul de la 2 portocale, 2 pumni de cirese sau visine curatate de samburi si desfacute, 200 ml de visinata.
Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie in patru. Se curata ceapa de arpagic, se taie in doua. Se spala tulpinile de telina si se taie fasii subtiri.
Untdelemnul, boiaua, sarea si piperul se amesteca pana devin o emulsie, cu care se ung copanele de pui. Se aseaza pe tava aragazului, in cuptorul incins dinainte (la treapta 3).
Dupa 15 minute de la bagarea in cuptor se adauga cartofii, cepele de arpagic, telina, cimbrul faramitat, zeama de portocala si 2-3 linguri de apa. Se lasa alte 30 de minute in cuptor.
Cu 15 minute inainte de expirarea celor 30 de minute, se adauga ciresele sau visinele rupte in doua si visinata usor indoita cu apa. Se gusta de sare si de piper.
|